Marianne is van huis uit freelance communicatie-adviseur, en de liefde voor dat vak is onverminderd.

Communicatie-adviseur? Wat doe je dan?

Vrijwel alles op het gebied van communicatie. Dat is niet zo verrassend natuurlijk, dus laten we het een beetje concreter maken:

Communicatieplannen schrijven, Huisstijltrajecten begeleiden, Nieuwsbrieven schrijven, Lanceringen organiseren
Animaties bedenken, Voice overs schrijven, Marketingacties bedenken, Webteksten schrijven, Socialmedia-content bedenken, maken en plaatsen, Artikelen en Columns schrijven, Communicatietrainingen geven, Projecten begeleiden, Activiteiten organiseren.

Communicatieplan

Een communicatieplan helpt je om je boodschap zo efficiënt mogelijk op de juiste plek te krijgen. We brengen niet alleen in kaart wat je wilt communiceren, maar ook waarom, en aan wie. Aan de hand daarvan bedenken we een strategie en geven we adviezen. Welke middelen of welk medium kan je het beste inzetten? Wanneer doe je dat? Wat is je budget, is dit realistisch voor jouw plannen, en wat kan je van je strategie verwachten? Hoe haal je het beste resultaat uit de middelen die je beschikbaar hebt? Met een communicatieplan weet je hoe je jouw tijd en energie moet inzetten. Je kunt je gerichter en efficiënter inspannen en je boodschap komt daar aan waar jij dat wilt.

Ja, dit wil ik!

Huisstijltrajecten

Misschien is een huisstijl niet je allereerste gedachte bij communicatie. Maar het is wél een van de eerste indrukken die je naar ‘de buitenwereld’ communiceert. Het ontwerp van een huisstijl is natuurlijk het werk van een grafisch ontwerper. Maar daarmee ben je er niet.

Voor het ontwerp er ligt, is het verrichten van onderzoek zinnig. Wat wil je uitstralen? Wat past er bij je bedrijf of organisatie?  En ook als het ontwerp er ligt is het werk nog niet gedaan. We helpen bijvoorbeeld met het opstellen van stijlgidsen, om de uniformiteit binnen grotere organisaties te bewaren. Verder kunnen we de volledige invoering van de huisstijl begeleiden; van contact met de drukkerij tot het plaatsen van raamstickers.

Nieuwsbrieven

Tijdrovend hè, zo’n nieuwsbrief? Hoewel het een goede manier is om met klanten in contact te blijven, is het lastig om steeds weer de inspiratie en tijd te vinden om met regelmaat een nieuwsbrief te schrijven. En dan het liefst een, die niet ongelezen in de prullenbak verdwijnt. Uitbesteden is dan een uitkomst!

Wij kunnen je helpen om een aansprekende nieuwbrief op gezette tijden, met vlot lezende teksten en in een mooie opmaak de mailbox van je abonnees in te laten rollen. Iets voor jou?

Neem contact op!

Social Media

Social Media kan een heel effectief middel zijn om contact met (potentiële) klanten te krijgen en houden… áls je tenminste geregeld online zichtbaar bent. Goede content verzinnen is niet makkelijk en erg tijdrovend. Vaak schiet het er dan ook bij in.

Het laten beheren van je Social Media content is een goede manier om online zichtbaar te blijven. Je houdt klanten op de hoogte van alle ontwikkelingen in je bedrijf, het maakt je benaderbaar en straalt activiteit uit.

De Perswinkel heeft inmiddels ruime ervaring met het beheer van verschillende Social Media kanalen voor een zeer divers scala aan bedrijven en organisaties.

Webtekst

Dat een goede webtekst belangrijk is, is een open deur. De teksten op je website moeten goed vindbaar zijn en bovendien nog eens precies de uitstraling hebben die past bij jouw bedrijf of organisatie. Ze moeten een duidelijk beeld geven van je aanbod en geschreven zijn voor de doelgroep die jij wilt bereiken. Laat je ons de tekst voor je website schrijven, kun je ervan uitgaan dat die staat als een huis. We zijn goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van SEO en schrijven teksten voor vrijwel elk publiek.

Animaties en Voiceovers

Soms is een tekst niet genoeg. Je wilt een boodschap overbrengen die in één keer blijft hangen. Dan kan een animatie – beeld én geluid – uitkomst bieden. Een goede voiceover is daarbij essentieel. Ook in een bedrijfsfilm is de gesproken tekst een niet te onderschatten element. We schreven inmiddels diverse voiceovers voor bedrijfsfilms en animaties. Voor een animatie kunnen we je zelfs al het werk uit handen nemen. We werken samen met diverse ontwerpers en animatoren. Zo kunnen we het hele proces, van eerste idee tot afgeronde animatie coördineren en begeleiden.

Artikelen en columns

Voor diverse media schrijven we columns en artikelen. Soms met een zelfgekozen onderwerp, maar ook in opdracht. We schrijven bijvoorbeeld verslagen van evenementen die we bezoeken, of vullen een shoppingpagina. Liever een artikel om je aankomende evenement te presenteren? Ook daar draaien wij onze hand niet voor om.

En verder…

Organiseerden we in het verleden met veel succes én plezier lanceringen en evenementen met bijbehorende persaandacht, communicatietrainingen, zowel individueel als voor groepen, begeleidden we projecten, organiseerden we activiteiten en bedachten we marketingacties. Dat hopen we, natuurlijk net als de persberichten ook in de toekomst te blijven doen!


We werken bijvoorbeeld voor…