Persbericht: Cute Cotton in actie voor Pink Ribbon

Oktober is de borstkankermaand, in heel Nederland staat de actie van Pink Ribbon centraal bij diverse initiatieven. Jolanda Wulder van webwinkel CuteCotton vindt het ook hoog tijd voor actie en houdt een grote Pink Ribbon-uitverkoop in haar webwinkel met o.a. duurzame menstruatieproducten en zoogcompressen. Op veel producten zijn er de hele maand oktober kortingen en het bedrag dat de klant bespaart, stort Wulder rechtstreeks naar Pink Ribbon & KWF Kankerbestrijding.

Voor vrouwen en door vrouwen
Stichting Pink Ribbon wil mensen bewust maken van de risico’s op borstkanker, zodat er in de toekomst minder vrouwen zijn die deze ziekte krijgen. En dat is nou precies wat Jolanda Wulder ook wil, de relatie tussen Pink Ribbon en de producten van Cute Cotton is dan ook snel gelegd. Wulder legt uit: “Een op de acht vrouwen zal ooit in haar leven persoonlijk te maken krijgen met borstkanker. Cute Cotton is een bedrijf voor en door vrouwen. De statistieken zijn hard, ook in deze grote groep vrouwen zal borstkanker slachtoffers maken. Daarom wil ik nu iets doen om de bewustwording te vergroten.”

Kankerverwekkende stoffen in wegwerpmaandverband
In regulier wegwerpmaandverband en -tampons, maar ook in wegwerp-zoogcompressen zit door het bleken met chloor de kankerverwekkende stof dioxine. Wulder vindt het dan ook “ongelofelijk dat vrouwen deze nog steeds in grote mate gebruiken. In de strijd tegen borstkanker is het belangrijk om zoveel als mogelijk risicofacturen uit te sluiten. Naast de erfelijke risicofactoren als vroeg ongesteld of laat in de overgang, is er ook genoeg waar vrouwen wel zelf invloed op hebben. Zoals het hebben van overgewicht en het gebrek aan lichaamsbeweging. En nu is er dus ook de mogelijkheid om de giftige tampons, zoogcompressen en het maandverband de deur uit te doen en over te stappen op meer duurzame producten”.

Voorlichting om taboe te doorbreken
Deze duurzame producten zijn flink in opkomst in Nederland. Er blijkt een grote behoefte aan alternatieve zoogcompressen en menstruatieproducten zoals menstruatiecups, wasbaar maandverband & wasbare inlegkruisjes. Maar er is nog een lange weg te gaan om bij iedereen alle taboes te doorbreken. Met voorlichtende activiteiten als lezingen, workshops en het beantwoorden van persoonlijke vragen probeert Wulder dit te bereiken. “Praten over menstrueren of incontinentie levert bij veel mensen nog steeds een schaamtegevoel op, toch is dit natuurlijk niet nodig, elke vrouw menstrueert en heel veel vrouwen hebben helaas last van lichte incontinentie. Bij incontinentie is wasbaar maandverband namelijk juist een heel geschikte keuze.”

Veel vooroordelen te weerleggen
Zodra Wulder over de producten en de actie voor Pink Ribbon begint te vertellen stralen haar ogen en is ze niet meer te stoppen, het moge duidelijk zijn waar haar passie ligt. “Vrouwen zijn bang dat de alternatieve producten vies, heel duur of erg lelijk zijn, maar in de praktijk blijkt niets van dat alles. Het is juist schoner, gezonder, draagt veel fijner, is op termijn kostenbesparend, zeer milieuvriendelijk en verkrijgbaar in vrolijke kleuren. Van doorlekken is geen sprake, een wasbaar maandverband bestaat namelijk uit een aantal lagen zachte stof met daartussen een ademende waterafstotende laag. Met een onopvallende drukknoop blijft alles goed op zijn plaats. Ook weten vrouwen soms niet eens wat bijvoorbeeld een menstruatiecup nou precies is, het is een klein bekertje van siliconen, dat inwendig gedragen wordt. Het vangt het menstruatiebloed op, in plaats van het te absorberen als een tampon. Er is maar één cup nodig en die gaat jaren mee, hierdoor is de menstruatiecup makkelijk en milieuvriendelijk.” Nieuwsgierig geworden? Kijk op pinkribbon.nl & cutecotton.nl voor meer informatie over de borstkankermaand of de producten.

Einde persbericht
Voor meer informatie, high res. beeld of de aanvraag van materiaal voor fotoshoots, neem contact op met De Perswinkel.