Geselecteerd voor Viva 400!

Precies op de feestelijke dag dat alle 1358 koekjes bezorgd werden kreeg ik een mail van de Viva. Ik was geselecteerd voor de Viva 400. Wat een eer! Het is een lijst met daarin wie Viva de 400 meest succesvolle vrouwen van 2011 vindt. Met daarbij het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Zo compact mogelijk gaf ik aan wie ik ben, waar ik mee bezig ben geweest en bovenal waar ik trots op was: de combinatie met de zorg voor mijn kinderen. Viva maakte er een kleine samenvatting van en liet precies datgene weg, wat voor mij het belangrijkste was, dus daarom hier mijn ingezonden profiel, dit is wie ik ben en waar ik zo trots op ben!

1. Naam
Marianne Sijberden

2. Leeftijd
30 jaar

3. Wat is je functie en hoe omschrijf je de inhoud daarvan?
Ik ben freelance communicatie-specialist en eigenaar van PR-bureau De Perswinkel. De Perswinkel verzorgt publiciteit en PR voor webwinkels en merken op het gebied van duurzaamheid, wonen, baby en kind. Aan webwinkeliers die door willen groeien geef ik cursussen voor meer succes met hun webshop. Daarnaast werk ik veel als freelancer voor gemeenten en non-profitinstellingen ter ondersteuning van de afdeling voorlichting.

4. Wat is volgens jou het belangrijkste dat je het afgelopen jaar bereikt hebt?
In een jaar tijd groeide De Perswinkel uit tot een zeer succesvol PR-bureau. Ik kreeg honderden aanvragen, heb nu ruim 50 (vaak terugkerende!) klanten en werk inmiddels met meerdere freelancers die het bedrijf ondersteunen.

5. Waar ben je het meest trots op?
Twee gelukkige kinderen en twee goedlopende bedrijven in drie jaar tijd. Het kost me alle avonden en weekenden, maar het kán dus! Ik krijg er ontzettend veel energie van.

Mijn profiel op Viva.nl

Je hoeft overigens niet op me te stemmen, ik heb een gruwelijke hekel aan dit soort online stemacties/campagnes ter profilering van mezelf ofwel het medium.  Uiteraard vind ik het prachtig mooi om in zo’n lijst van 400 topvrouwen te staan en ik zie ontzettend uit naar het Viva 400-event op 23 november waar ik al deze vrouwen ga ontmoeten, maar dat is voor mij genoeg! Wat een jaar!