Tip: Het belang van online plaatsingen

Met een product geplaatst worden in een magazine is qua publiciteit een droom van veel webwinkels. En natuurlijk, het is geweldig: jouw product in een bekend magazine, voor iedereen te koop en met een groot bereik.

Maar! Onderschat ook de online plaatsingen niet. Dankzij de links naar je site, stijg je in google en word je dus beter vindbaar voor je klanten. Als de magazines uiteindelijk bij het oud papier belanden, zijn de artikelen online nog langer te vinden en lezen. Bovendien, omdat de bezoekers van de online plaatsingen al achter de computer zitten, is een klik naar je site snel gemaakt.

Gelinkt worden met de juiste woorden op een pagina waar veel relevante inhoud staat, zoals bij een persbericht, is extra goed voor je google-plaats. Daarom is een eigen blog starten waar je zelf inhoud schrijft en kan linken ook zo belangrijk. Weergegeven kan je bijvoorbeeld helpen met het opzetten van een goede wordpress-blog.

Ook van belang voor je vindbaarheid: het geven van de juiste naam aan foto’s, bij elk artikel in je shop een korte omschrijving plaatsen met de juiste woorden en zorgen dat je de site regelmatig ververst, zodat google nieuwe inhoud vindt. Het is een vak apart, dus er is nog zoveel meer over te vertellen, maar met deze tips kom je al een heel eind!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *