Persbericht: Nederlandse ontwerpers presenteren fietsslot dat automatisch opent

Crowdfundingsactie om product op de markt te brengen

Een fietsslot dat zonder sleutel automatisch opent, is een feit: Re-Lock. Drie Nederlandse ontwerpers ontwikkelden het revolutionaire product, dat het leven een stuk gemakkelijker maakt. Nooit meer zoeken naar fietssleutels en moeilijk doen met zware boodschappen of kinderen op de arm. Maar om Re-Lock op de markt te brengen, kunnen de ontwerpers wel wat hulp gebruiken. Daarom start het bedrijf een crowdfundingsactie op Indiegogo.

Slimme functies
Re-Lock is niet alleen handig, maar ook gebruiksvriendelijk. Met één simpele handbeweging, zonder sleutel, gaat de fiets op slot. De Re-Lock is zo ingesteld dat dit nooit automatisch tijdens het rijden gebeurt. Als de eigenaar op de fiets stapt, gaat het slot weer open. Terwijl de sleutel in de tas of broekzak opgeborgen blijft.

Maar de Re-Lock heeft nog meer slimme functies. Zo komt er een waarschuwingsgeluid als de gebruiker de fiets vergeet op slot te zetten. Op die sleutel is ook altijd de status, open of op slot, te zien. Ideaal als je de status tussendoor wilt checken of, bij diefstal, als bewijs voor de verzekering. Diefstal gaat overigens nog niet zo gemakkelijk. Wanneer er iemand aan de fiets komt zonder dat de elektronische sleutel in de buurt is, dan gaat er een luid alarm.

Elektronische sleutel
Ondanks dat we in een smartphonetijdperk leven, werken de ontwerpers van Re-Lock met een elektronische sleutel. En niet geheel zonder reden. Zo vraagt een smartphone alsnog een handeling voor het slot opengaat. Ook kan de fiets alleen samen met de telefoon worden uitgeleend. En als de smartphone leeg is of geen bereik heeft, gaat het slot niet meer open. Dat zal bij Re-Lock niet gebeuren. De sleutel en het slot gaan tussendoor helemaal uit, waardoor de batterijen zeker drie jaar meegaan.

Jarenlange ervaring
Op een regenachtige dag zat ontwerper Chiel Bekker op een overdekt terras in Amsterdam. Om hem heen zag hij fietsers gefrustreerd in de regen naar hun sleutels zoeken. Daar moet een betere oplossing voor zijn, dacht Chiel. Samen met de ervaren Richard Schaper en George Daaleman, met wie Bekker al jarenlang producten realiseert die het leven gemakkelijker maken, bedacht hij Re-Lock. Als de crowdfundingsactie succesvol verloopt, komt het slot na productie in Nederland in november op de markt.

Kijk voor meer informatie op www.re-lock.eu.

De campagne op indiegogo: www.indiegogo.com/projects/re-lock-world-s-smartest-bicycle-lock.

Voor meer informatie kun je bij ons terecht. Bekijk alle persbeelden van dit merk in De Persbeeldwinkel.