Perbericht: Heerlijk eilandgevoel op Tiengemeten

Voor natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars is Tiengemeten een stukje paradijs op aarde. Hier is het écht stil, écht weids en ‘s nachts écht donker. Dit bijzondere eiland biedt buitenmensen elk seizoen wat nieuws.

Natuur ten top
Een dagje Tiengemeten: even weg uit de drukte om de natuur in te trekken. Naar het eiland van wolken, wind en water. Zonder horizonvervuiling en met enkel natuurlijke geluiden.

Zeven jaar geleden bracht Natuurmonumenten moderne landbouwgrond op het eiland terug naar ruige natuur. Aardappelloodsen en schafketen middenin de wildernis vervallen nu langzaam tot ruïnes, de historische 19e-eeuwse hoeves rond de gezellige haventjes zijn door Natuurmonumenten juist fraai gerestaureerd. De oude ‘boeren’-pont vaart bezoekers naar het eiland.

Vogelleven
De verscheidenheid aan vogels op natuureiland Tiengemeten is enorm. Afgelopen winter nam Natuurmonumenten bijvoorbeeld de lepelaar, zilverreiger, roerdomp, zeearend, ruigpootbuizerd en ijsvogel waar. De grote aantallen waarin sommige vogels voorkomen is bovendien zeer indrukwekkend: Natuurmonumenten telde afgelopen winter maar liefst 109 zilverreigers, bijna 1200 wintertalingen en ruim 1100 pijlstaarten. In de zomer trekken ook kraanvogels naar het eiland.

Trek erop uit
Een bezoek aan Tiengemeten doet het hart van ieder buitenmens sneller kloppen. Een dag is precies lang genoeg, om het hele eiland wandelend te verkennen. Neem de tijd en struin eindeloos door de ruige natuur. Op de paden blijven mag, maar hoeft zeker niet. Kies een eigen weg over Tiengemeten, en krijg tijdens de struintocht inspiratie van een virtuele boswachter (audio-tour).

Na een dag nog geen genoeg van het heerlijke eilandgevoel? Zwaai dan de laatste pont uit en zet een tentje op bij Herberg Tiengemeten. Natuureiland Tiengemeten: verrassend dichtbij.

Kijk voor meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Einde Persbericht

Bekijk alle beelden van Outdoor Tiengemeten in de beeldbank van De Persbeeldwinkel, alles direct te downloaden in high-res.