Persbericht: Duurzame tassen Mooi van Ver nu ook online verkrijgbaar

Bag to Basic, een unieke, duurzame lijn met tassen en portemonnees van webwinkel Mooi van Ver is sinds dit najaar ook online verkrijgbaar. Duurzame en natuurlijke materialen zoals kurk, bladeren en papier vormen de basis-ingrediënten voor de waterdichte tassen en portemonnees. Mooi van Ver verkocht deze duurzame producten eerder alleen op markten en Pand50 in Gorinchem, vanaf nu ook in de webwinkel mooivanver.nl. Met de producten steunt de webwinkel kleine ondernemers in Azië.

Enige aanbieder van gekleurd kurk
Kurk is één van de natuurlijke ingrediënten van de Bag to Basic-lijn. Bijzonder is dat er een regenboog van kleuren door de kurk geperst is, wat een vrolijke en hippe look geeft. Mooi van Ver is de enige aanbieder in Nederland die producten van gekleurd kurk verkoopt. De kurken shoppers, clutches en portemonnees zijn soepel en zacht, maar net zo stevig als leer. De modellen zijn waterdicht, netjes afgewerkt met een gesp en aan de binnenzijde zitten vakjes met een rits

Tassen van echte bladeren en eigen ontwerpen
De Teak Leaf shopper en make-uptas uit de Bag to Basic-lijn zijn gemaakt van echte bladeren van de Teak Boom. Dankzij de coating zijn de producten ook waterdicht. Deze bijzondere producten van echte bladeren zijn verkrijgbaar in groen, blauw, zeegroen, bruin en rood. Zelf ontwerpt Yvonne, oprichter van Mooi van Ver bovendien ook papieren tassen. Yvonne: ”Deze tas kun je vergelijken met een leren tas, hoe vaker je hem gebruikt, hoe mooier hij wordt”. Mooi van Ver biedt twee producten aan die gemaakt zijn van papier: de shopper en lunchbag. Beiden zijn waterdicht en verkrijgbaar in de kleuren nude, mud en black.

Delen met de rest van Nederland
Verre reizen maken, mooie culturen ontdekken, bijzondere mensen ontmoeten: Yvonne, oprichter van Mooi van Ver, houdt van reizen en verzamelt al jaren souvenirs in Azië. Drie jaar geleden besloot ze om deze mooie producten niet voor zichzelf te houden, maar te delen met de rest van Nederland. Voor haar webwinkel Mooi van Ver reist ze nog steeds zelf om het aanbod te selecteren. Doordat ze haar producten inkoopt bij kleine ondernemers in Azië steunt ze zo de lokale economie. Iedere zondag is Mooi van Ver te vinden op markten in Nederland en België. Daarnaast runt Yvonne ook een winkel in Gorinchem aan de Langedijk 3: PAND50. Hier vind je, naast haar eigen collectie, nog andere producten zoals sieraden en woonaccessoires met een bijzonder verhaal. Voor meer informatie en alle producten: www.mooivanver.nl.