Persbericht: Happy People met Happy Towels

Happy Towels is klaar voor een nieuw zomerseizoen. De voorraden zijn aangevuld, dus laat de zon maar komen. Cor Sandburg omschrijft zijn doeken als “…gewone hamamdoeken, maar dan nét even anders.” Eigenwijs, juíst om de wereld een beetje mooier te maken. Met vrolijke kleuren, liefde voor mensen en de wereld waarin we wonen, én de gebruiksvriendelijkheid voortdurend in het oog houdend zorgt Happy Towels voor Happy People.

Ontraditionele doeken, traditioneel geweven
Happy Towels worden geweven in een Turkse weverij, waar inmiddels al 3 generaties lang Hamamdoeken op dezelfde traditionele wijze werden geweven… tot Happy Towels vroeg hun hamamdoeken te gaan weven… Het gebruikelijke kleurpalet ging op de schop, de traditionele lengte van 1.70m moest gewijzigd naar 2.10m (nooit meer uitstekende voeten in het hete zand!) en het traditionele katoen werd vervangen door zachte biologische bamboe en katoen. Er ontstond een vriendschap, met groot respect voor elkaars vakkennis, voor traditie én vernieuwing; en uit vriendschap komen mooie dingen voort.

De wereld een beetje mooier
Happy Towels zorgt niet alleen voor de vrolijke noot in je strandtas. Zorgen dat de wereld een beetje mooier wordt heeft de volle aandacht. Daarom steunt ze ‘Papa laat me naar school gaan’, een organisatie die studiebeurzen verstrekt aan meisjes in Turkije die zonder deze steun op hun 14e van school gehaald zouden worden. Soms om traditionele redenen – huishouden, trouwen en kinderen krijgen worden gezien als de levenstaak van het meisje, maar vaker nog omdat er simpelweg geen andere optie is. Het meisje moet gaan werken om financieel bij te dragen, of de kosten van verder leren zijn niet op te brengen in het gezin. Van elke hamamdoek gaat € 2,- van de opbrengst naar deze stichting.

Meer informatie op www.happytowels.nl.