Persbericht: Kinderopvang BuitenGewoon gestart in De Werf

Kom kijken en feestvieren op 31 maart 

Sinds deze maand is ook Kinderopvang BuitenGewoon in De Werf in Woudrichem getrokken met de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. Kinderen van nul tot vier jaar zijn van harte welkom op een van de groepen, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Om de start te vieren, hebben partijen in De Werf de handen ineen geslagen voor een feestelijke middag. Op 31 maart van 13.30 tot 16.00 uur is er van alles te beleven.

Kijkje achter de schermen: van kamer burgemeester tot nieuwe tuin

Tijdens deze feestelijke middag staat een nieuw begin centraal, voor jong en oud. De activiteiten zijn gericht op een nieuwe start. Een nieuwe start voor de kinderopvang in de Werf, een nieuwe start samen, een nieuw Altena. Neem een kijkje achter de schermen bij de gemeente. Ontdek wat ze bij burgerzaken doen aan digitalisering rondom nieuw leven. Altijd al eens in de kamer van de burgemeester willen kijken? Dit is je kans. Rondleidingen beginnen om 14:00 en 15:00 bij de trap. De rondleiding eindigt buiten, waar nieuw leven begint en groeit. Krijg te zien aan welke tuin Kinderopvang BuitenGewoon werkt. Er is een plek waar biologisch eten wordt geserveerd, bereid door kinderen. Doe mee met de geurspeurtocht en knutsel met natuurlijke materialen als rivierklei. Ervaar het begin van de lente met de lammetjes en kuikens die deze middag aanwezig zijn. In het kader van een nieuw begin geeft Kinderopvang BuitenGewoon in hun nieuwe ruimte een presentje weg zolang de voorraad strekt. De bibliotheek is deze middag geopend voor bezoekers om boeken te lenen en voorlichting te krijgen. In de kinderhoek zijn voorleesactiviteiten waar kinderen kunnen aanschuiven. Ontdek bovendien wat het Centrum voor Jeugd en Gezin te bieden heeft.

Buitenspelen en brainstormen

Bij een kinderopvang hoort een buitenspeelplaats. Tot op heden spelen de kinderen van het kinderdagverblijf op het schoolplein van de Eben Haëzer. Kinderopvang BuitenGewoon krijgt natuurlijk een eigen buitenspeelplaats, in de vorm van een tuin. Deze tuin is een plek waar kinderen de kans krijgen liefde te ontwikkelen voor de natuur. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen en dragen dat als vanzelfsprekend over aan volgende generaties. Naast een uitdagende speelplaats voor de kinderen, wordt de tuin een ontmoetingsplek voor inwoners van Woudrichem en omstreken. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn welkom tijdens een brainstormsessie op 10 april vanaf 15:30 in De Werf om een bijdrage te leveren aan de natuurtuin, waar zij later ook profijt van zullen hebben. De realisatie van deze natuurtuin gebeurt onder begeleiding van Petra Elema van Studio Natuurlijk Groen.

Over De Werf

Op 1 juli opende het vroegere gemeentehuis aan het Raadhuisplein als ‘De Werf’ met veel verschillende organisaties onder één dak: Bibliotheek CultuurPuntAltena, VluchtelingenWerk, Trema Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin, de gemeente en sinds maart ook Kinderopvang BuitenGewoon.