Persbericht: Mocco brengt de wereld dichtbij met nieuwe collectie hamamdoeken

De collectie van Mocco voor lente/zomer 2018 is er een met een kosmopolitische tint. Met twee nieuwe thema’s neemt Mocco je mee op een ware reis om de wereld. Van Japanse Zen tot Marokkaans geometrisch motief: ook dit seizoen zijn de mooiste patronen weer met vakmanschap en aandacht geweven tot luxe hamamdoeken. De doeken zijn sneldrogend, klein op te vouwen én multifunctioneel: voor thuis in de badkamer of neem ze mee op reis.

Urban Zen
Met Urban Zen brengt Mocco een ode aan Japan. Typisch Japanse elementen, zoals kleuren van de kimono, Japanse repetitieve patronen en Japanse natuur zijn terug te vinden in deze collectie. De natuurlijke patronen stralen rust uit. Voor liefhebbers van een gedurfd ontwerp zijn er doeken met ingeweven draken en golven.

Authentic Mosaic
Een prachtig thema geïnspireerd op motieven vanuit de hele wereld. Harmonieuze geometrische patronen uit onder andere Marokko, Portugal, Cuba komen samen in een fusion van wereldinvloeden. Deze collectie bestaat uit diverse dessins die elkaar complementeren in kleur en lay-out.

Over Mocco
Turks ambacht en subtiele kleurtrends: Mocco brengt het samen in voornamelijk handgeweven hamamdoeken en plaids, op kleine schaal gemaakt. Het label, opgericht in 2015, weeft de doeken met oude weefgetouwen. Om zachte en soepele hamamdoeken te produceren, maakt Mocco gebruik van de fijnste biologische katoen. De productie vindt plaats onder fairtrade-omstandigheden, zonder kinderarbeid en zonder gebruikmaking van schadelijke stoffen. Door de speciale ‘pre-wash’-methode blijven de doeken lang zacht en krimpen ze nauwelijks.

Kijk voor meer informatie op www.mocco.nl.