Persbericht: Mocco presenteert nieuwe collectie hamamdoeken en plaids

Trendkleuren gecombineerd met bijzondere weeftechnieken

Mocco produceert een splinternieuwe collectie hamamdoeken en plaids. De laatste trends in materialen en kleuren plus thema’s als zee en reizen zijn de basis voor deze collectie. Denk aan blauw in alle kleurtonen, maar ook aan warme, felle kleuren van het Ottomaanse rijk. Mocco combineert graag de kleuren van nu met bijzondere weeftechnieken om zo herkenbare Mocco-doeken te produceren.

Stijlvolle designs
De hamamdoeken van Mocco zijn veelzijdig. De doeken zijn licht en daardoor gemakkelijk en compact mee te nemen. Ideaal om mee te nemen naar het zwembad of park, bijvoorbeeld. Ook fijn: door het speciale katoen drogen de doeken snel op. Daarnaast zijn de exemplaren van Mocco ware blikvangers voor in huis. Door de stijlvolle designs, gemaakt met speciale weeftechnieken en uitgevoerd in subtiele kleurenpaletten. Alle doeken van Mocco hebben bovendien een OEKO-Tex standaard 100-certificering en zijn hierdoor veilig bevonden voor de allerkleinsten.

Nieuw: plaids
Naast doeken brengt Mocco dit seizoen ook drie dikkere katoenen plaids op de markt. Bijvoorbeeld het model ‘Greek & Circles’, met een strakke eigentijdse rand en een elegant bloemenpatroon in het midden. Dankzij de zachte structuur en XXL-maat zijn ook deze plaids multifunctioneel. Fijn om op de bank onder weg te kruipen, maar ook ideaal als picknick- of familieplaid op het strand.

Over Mocco
Een combinatie tussen Dutch design en ambachtelijke Turkse traditie. Dat is Mocco. Het label werd in 2015 opgericht en is nu toe aan de tweede collectie. Mocco produceert voornamelijk handgeweven doeken, met oude weefgetouwen, en op kleine schaal gemaakt. Het draait bij het label om authentieke ontwerpen en natuurlijke materialen, zoals katoen en bamboe. Zonder gebruik van schadelijke stoffen. Nog een pluspunt: door de speciale pre-washed methode blijven de doeken lang zacht en krimpen nauwelijks.

Kijk voor meer informatie, alle doeken en verkooppunten op www.mocco.nl