Persbericht: Nieuw bij Komoni.nl: notitieboekjes van gerecycled hout en papier

Na enkele maanden proefdraaien in stenen winkels zijn de notitieboekjes van KOMONI nu online verkrijgbaar. De boekjes, gemaakt van gerecycled papier, hebben een kaft van eveneens gerecycled hout. De vrolijke collectie bestaat uit ontwerpen/designs met reliëf en heldere kleuren.

Duurzaam en divers
KOMONI notitieboekjes zijn volledig gemaakt van gerecycled materiaal. De mdf-kaften zijn bewerkt met een lasermachine. Zo krijgen de designs hun reliëf. Afgemaakt met frisse kleurtjes ontstond een heel diverse collectie. Dieren met geometrische patronen, een boek voor recepten, een droomdagboek of een boekje om een bruiloft in te plannen, er is voor iedereen een passende kaft te vinden. Ook aan kinderen is gedacht. Het notitieboekje met eenhoorn is een van hun favorieten.

Er zijn boekjes in A4, A5 en A6 formaat. Voor de inhoud is er de keuze uit blanco of gelinieerd gerecycled papier.

Ontstaan KOMONI
Tijdens een wereldreis door Zuid-Amerika raakte Justin van Veen onder de indruk van de handgemaakte producten in Mexico. In 2015 ging hij met KOMONI van start. De eerste collectie bestond uit bijzondere sneakers uit Mexico, gemaakt van handgeweven stoffen. In 2017 volgde een ommezwaai naar notitieboekjes. Ook hierin zijn de Mexicaanse invloeden nog terug te vinden. Na een aantal maanden proefdraaien in winkels en op markten, is KOMONI nu klaar voor de volgende stap.

Sociale plannen
KOMONI wil niet alleen milieubewust, maar ook mensbewust ondernemen. Justin van Veen: “Ik wil dan ook niet rijk worden van KOMONI, maar ik wil wel rond kunnen komen, vrijheid hebben, kunnen reizen en iets teruggeven aan de samenleving.” Hij heeft grote sociale plannen voor de toekomst. Op het wensenlijstje staan bijvoorbeeld donaties van notitieboekjes aan scholen waar kinderen het goed kunnen gebruiken.