Persbericht: Nieuw: De Gids over autisme bij kids van Scrivo Media

Uitgeverij Scrivo Media verrijkt de Kanguru-reeks met een gloednieuw handboek: ‘De gids over autisme bij kids’. Het opvoeden van een kind met autisme vraagt veel van ouders. Deze bundel geeft maar liefst tachtig praktische tips en concrete antwoorden voor ouders, leerkrachten en andere opvoeders. De gids heeft aandacht voor verschillende thema’s, zoals: zelfstandig worden, school en overprikkeling.

Laagdrempelig en handzaam
Met de nieuwe aanwinst bestaat de Kanguru-reeks uit acht handzame en laagdrempelige boekjes voor bijzondere opvoedsituaties. Andere gidsen in deze serie gaan onder andere over hoogbegaafde kinderen, scheidende ouders, rouw en hooggevoelige kinderen. Stuk voor stuk handboeken die ouders informeren en daarmee begrip kweken, zodat zij kinderen goed kunnen begeleiden.

Praktijkinformatie
Bijzonder aan de gidsen van Scrivo Media: alle informatie is afkomstig van mensen die praktijkervaring hebben met het onderwerp; zich naar aanleiding van hun eigen kinderen of situatie in de problematiek hebben verdiept. Zo is de gids over autisme geschreven door Karin Scheffer, die psychosociaal hulpverlener is én als moeder ervaring heeft met autisme. Karin wilde haar verhaal en ervaringen met anderen delen.

Scrivo Media
Ieder kind is goed zoals hij of zij is. Dat is het motto van Scrivo Media. De uitgeverij is opgericht door auteur Josina Intrabartolo, samen met haar man Mark. Vijf jaar geleden brachten zij hun eerste boek over hooggevoeligheid op de markt naar aanleiding van hun eigen kinderen. Inmiddels is Scrivo Media gegroeid en bestaat het assortiment uit acht gidsen en vele andere boeken.

Kijk voor dit nieuwe boek op www.scrivomedia.nl

Einde persbericht

Voor meer informatie kun je bij ons terecht. Bekijk alle persbeelden van deze collectie in De Persbeeldwinkel.