Persbericht: Nieuw kinderdagboek met ‘diepere’ laag: SmoeltjesSchrift

Scrivomedia_NL_Smoeltjes_hiresUitgeverij Scrivo Media lanceert een wel heel bijzonder kinderdagboek: het SmoeltjesSchrift. Hierin kunnen kinderen op een prettige manier de dag van zich ‘af schrijven’. Maar het boek biedt meer: herkenning, begrip, uitleg en tips, speciaal voor hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen, die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Want, is het motto van het boek, iedereen verdient een smile op zijn gezicht.

Gevoelens uitdrukken met smileys
Het SmoeltjesSchrift is een speels vormgegeven invuldagboek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Zij kunnen elke dag, aan de hand van de populaire smileys, hun gevoelens uitdrukken. Van heel vrolijk tot heel verdrietig en alles daartussen. Ook krijgen ze een aantal vaste en wisselende zinnen voorgelegd, zoals: ‘Vandaag heb ik voor het eerst…’ óf ‘Ik heb wel/geen zin in morgen, want…’. Kortom: een vrolijk en gestructureerd hulpmiddel om de dag goed af te sluiten en alvast vooruit te kijken.

Goed zoals je bent
Elke dagboekpagina bevat een leestekstje, speciaal bedoeld voor gevoelige kinderen. Hierin worden belangrijke onderwerpen als piekeren, faalangst, een negatief zelfbeeld en te veel prikkels behandeld. De tekstjes hebben steeds één centrale boodschap: het kind is goed zoals het is. Dit alles is eenvoudig en luchtig opgeschreven, zodat de kinderen zich er gemakkelijk in kunnen herkennen. Ze leren zo om zelfstandig om te gaan met hun gevoelens én steviger in hun schoenen te staan.

Scrivo Media
Auteur Josina Intrabartolo is samen met haar man Mark het brein achter uitgeverij Scrivo Media. Vijf jaar geleden brachten ze hun eerste boek op de markt. Dit naar aanleiding van hun eigen kinderen, die hooggevoelig zijn en waar ze geen geschikt kinderboek voor konden vinden. Inmiddels is Scrivo Media gegroeid en zijn er verschillende, hoogwaardige titels gelanceerd, zoals de succesvolle Langmuts-reeks (voor 4-8 jaar). Het SmoeltjesSchrift sluit naadloos aan op de huidige collectie.

Kijk voor dit nieuwe boek op www.scrivomedia.nl

Einde persbericht

Voor meer informatie kun je bij ons terecht. Bekijk alle persbeelden van deze collectie in De Persbeeldwinkel.