Persbericht: Nieuw: Kinderen verdelen zelf schermtijd met Mytimingcards

Lisette van der Kuij introduceert een nieuw product in Nederland: Mytimingcards. Vrolijk geïllustreerde en kleurrijke kaarten met daarop het aantal minuten schermtijd dat een kind per week krijgt. Mytimingcards biedt kinderen duidelijkheid, stimuleert eigen verantwoordelijkheid en voorkomt discussies.

Bepaal samen beeldschermgebruik voor een week
Beeldschermen horen erbij. Ze zijn overal, maar ze geven ook problemen waar veel ouders tegenaan lopen: kinderen die volledig opgeslokt lijken te worden door hun beeldscherm, ruzies over wanneer het scherm uitgeschakeld moet worden en voortdurende vragen over wanneer het juist weer aan mag. Mytimingcards biedt de oplossing. In het Mytimingcards-contract maken kinderen en ouders samen afspraken over het maximale beeldschermgebruik per week. Daarna bepalen de kinderen zelf met behulp van de kaarten en timer hoe ze deze tijd over de week verdelen. De kaarten geven duidelijkheid, en de rust in huis keert terug. Bovendien helpen de kaarten kinderen in de ontwikkeling van tijdsbesef en planning. Zowel ouders als kinderen kunnen zo bewuster omgaan met het dagelijkse beeldschermgebruik.

Kleurrijk en overzichtelijk
De herbruikbare kaarten zijn kleurrijk en overzichtelijk vormgegeven. Elke kaart is gelamineerd en kan dus tegen een stootje. De set bestaat uit 24 tijdskaarten van 15, 30 of 60 minuten met leuke speeltips op de achterkant, 4 bonuskaarten, 1 uitlegkaart en het Mytimingcards-contract. De set wordt geleverd in een handig hersluitbaar opbergzakje met daarin een timer. De timers zijn in verschillende kleuren leverbaar: geel, oranje, paars of blauw.

Mytimingcards
Toen de 3 kinderen van bedenker Lisette steeds meer tijd besteedden aan hun mobieltje en spelcomputer was het tijd voor een goed plan. De kinderen kregen elke week een aantal handgeschreven briefjes met daarop het aantal minuten wat ze achter een beeldscherm mochten. Het plan werkte: er waren minder discussies en de kinderen hadden weer tijd en zin om te spelen. Zo is het idee voor Mytimingcards ontstaan. Kijk voor meer informatie op www.mytimingcards.nl.