Persbericht: Nieuw: online babymassagetechniek leren vanuit huis

Per november 2017 kunnen kersverse ouders online leren hoe zij hun baby teder en fijn kunnen masseren. Door middel van videolessen op het nieuwe platform Babymassageonline.nl leren ouders stap voor stap de babymassagetechnieken in een voor hun baby vertrouwde omgeving. Jonge ouders maken kennis met hun ouderlijk instinct en leren hierop te vertrouwen.

Eerste levensbehoefte
Aanraking is een eerste levensbehoefte voor baby’s en is ontzettend belangrijk in het eerste levensjaar, voor zowel baby’s als ouders. Door de Online Babymassagecursus leren ouders hun baby beter kennen in een vertrouwde omgeving en in hun eigen tempo. Bewezen is dat een baby door babymassages beter hecht, minder huilt en beter slaapt. Ook bij darmkrampjes is een massage erg fijn.

Videolessen en bonusmateriaal
Ouders met een jonge baby krijgen na aanmelding twaalf maanden onbeperkt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Stap voor stap, onder begeleiding van een professioneel babymassagedocente, leren ouders hun baby te masseren. De Online Babymassagecursus bestaat uit zeven videolessen en bonusmateriaal: zes extra videolessen over massage bij darmkrampjes, de beste til- en draagtechnieken en baby-yoga oefeningen. In 2018 is het mogelijk om de cursus inclusief speciaal cadeaupakket als kraamcadeau te geven.

Extra ondersteuning voor ouders
Al meer dan zeven jaar geeft Arlette Dijkstra, bedenker en oprichter van Babymassageonline.nl, cursussen babymassage op locatie in de regio Utrecht. De professionele babymassage-docente bedacht dat het fijn zou zijn als ouders thuis, in hun eigen tempo en omgeving zo’n cursus konden volgen, zag het gat in de markt en besloot hierom de Online Babymassagecursus te ontwikkelen. Om (toekomstige) ouders extra te ondersteunen fungeert Babymassageonline.nl bovendien als een kennisplatform met blogs en vlogs waar Arlette leuke weetjes en haar kennis deelt. Kijk voor meer informatie op www.babymassageonline.nl.