Persbericht: Nieuw platform voor hart-en-zielwebwinkeliers

EenWebwinkelIsWelEenCarriereDe WebWinkelWijzer: Een webwinkel is wél een carrière

‘Een webwinkel is wél een carrière’.
Met dit statement opent een van de eerste blogs op het nieuwe platform De WebWinkelWijzer. Het platform doelt daarmee op de grote groep webwinkeliers die met hart & ziel hun webwinkel runt in het webwinkelmkb en daar ook een leuke boterham mee verdient. Te vaak nog worden webwinkeliers in te brede categorieën gestopt; een webwinkel zou volgens een boek van Marianne Zwagerman bijvoorbeeld pas een carrière zijn vanaf een bepaalde omzet. De WebWinkelWijzer ziet dat duidelijk anders.

Vier groepen webwinkeliers
De WebWinkelWijzer onderscheidt vier groepen webwinkeliers: hobbyisten, webgiganten, dozenschuivers en hart&ziel-webwinkeliers. Deze laatste groep ondernemers is hun webwinkel gestart vanuit een specifiek concept en ziet deze als bedrijf waar geld mee verdiend moet worden. Hun aanpak werkt: zij hebben hun bedrijf op eigen kracht opgezet, en zich losgemaakt van de hobbyisten. Bovendien: dankzij hun eigenzinnigheid onderscheiden ze zich van de grote e-commerce bedrijven – en dat wordt beloond door hun klanten. Zij willen groeien – maar hebben niet de ambitie om de volgende webgigant te worden en willen ook meer dan alleen dozenschuiven.

De WebWinkelWijzer als schakel
Om te groeien, is meer nodig dan eigenzinnigheid. Er komt een moment waarop puur eigen kracht niet meer voldoende is. Investeren is noodzakelijk – maar hoe? En: in wat precies? De WebWinkelWijzer vormt de schakel tussen deze ambitieuze webwinkeliers & eigenzinnige webwinkelspecialisten. Op www.dewebwinkelwijzer.nl hebben ze vanaf nu hun eigen platform, met alle informatie die juist voor hen interessant is, zonder al teveel ‘Do it Yourself’ en zonder gladde verkooppraatjes van bedrijven vol ‘grijze pakken’. Naast het platform vol met de juiste specialisten organiseert De WebWinkelWijzer in september bovendien ook het eerste event specifiek voor deze hart-en-ziel-webwinkeliers.

Meer informatie op www.dewebwinkelwijzer.nl

Einde persbericht