Persbericht: Quasar presenteert LED-lamp Ampère, designed by Pii

Quasar presenteert de Ampère: een eigentijdse en robuuste LED-lamp, waarin herbruikbare energie en kunstmatig licht zijn samengebracht. Dit ontwerp van de Nederlandse kunstenaar Pii beleeft zijn vuurdoop tijdens Euroluce, de jaarlijkse internationale verlichtingsvakbeurs die deze maand in Milaan wordt gehouden.

Het beste van twee werelden
Pii’s onconventionele ontwerpen zijn een begrip en worden wereldwijd verkocht en tentoongesteld. Hij vormt ruwe materialen als metaal om tot eigentijdse, functionele producten. Dat matcht perfect met de visie van Quasar, waarbij techniek en vorm hand in hand gaan. De Ampère is een hedendaagse vertaling van wat Edison al in zijn tijd ontdekte: het bundelen van licht. Het ontwerp combineert het beste van twee werelden: herbruikbare energie en kunstmatig licht. Een doordachte keuze, gericht op een nieuw en energiezuinig tijdperk.

Functioneel design
Een originele accu – een oplaadbare batterij – dient als voet voor de lamp. De lampenvoet is omkleed met mirror-face-stainless-staal. Ook de twee aansluitingen (buiten werking gesteld) zijn van RVS. De batterij is een opslagplaats voor herbruikbare energie. Het lijkt alsof de LED-lichtbron zijn voeding uit één van de cellen haalt. De grote zijden lampenkap is omkleed met semi-transparante zwarte ‘silk moiré’.

Ampère Undressed
Voor de puristen onder designliefhebbers is er een ‘undressed’ versie. Hierbij is de voet niet bekleed en is de kap omkleed met zijde in een lichtgrijze teint. Ook verkrijgbaar: een oplaadbare versie die zo’n 6 uur kan blijven branden. Handig voor gebruik in de tuin of bij situaties als stroomuitval.

Euroluce
De Euroluce vindt plaats van 12 tot 17 april aanstaande. Quasar en de lamp Ampère zijn op de beurs te vinden in Hal 9, Stand B05.

Meer informatie: www.quasar.nl.

Einde persbericht
Voor meer informatie, high res. beeld of  materiaal voor fotoshoots, neem contact op met De Perswinkel.

Alle persberichten van Quasar.