Persbericht: Recycle dozen en verpakkingen met nieuw constructie-speelgoed

MakeDo nieuw in Nederland en exclusief bij Kleine Sam

MakeDo is een gloednieuw speelgoedmerk in Nederland. Het bestaat uit plastic verbindingselementen om allerlei creaties mee te maken van dozen, verpakkingen en andere wegwerpmaterialen. De mogelijkheden zijn oneindig: van voertuigen tot dieren en kartonnen kastelen. Webwinkel Kleine Sam vond dit bijzondere speelgoed in Australië. Het MakeDo-concept draagt bij aan de bewustwording van het afvalprobleem.

Oneindig creëren
Een Freeplay Kit van MakeDo bestaat uit een kartonzaagje, plastic pinnen, scharnieren en een voorbeeldposter. Met een flinke dosis fantasie ontstaan de leukste creaties uit de meest alledaagse materialen. Simpele dozen en plastic bekertjes komen tot leven in de vorm van dieren, auto’s en boten.

Naast de Freeplay Kit heeft MakeDo ook speciale kits om een robot of poppenhuis te maken. Deze sets bevatten naast de verbindingselementen tevens een instructieblad en stickers.

Upcyclen en afval reduceren
MakeDo is meer dan speelgoed alleen. De makers willen de aandacht vestigen op het afvalprobleem door mensen met andere ogen naar afval te laten kijken. Kinderen kunnen eindeloos bouwen en creëren met de materialen om hun heen. De pinnen en scharnieren zijn uiteraard herbruikbaar. Zo krijgt afval een nieuw leven.

Webwinkel Kleine Sam
Kleine Sam staat bekend om stijlvolle, comfortabele kinderkleding en duurzaam speelgoed. Eigenaar Lisette Samplonius kiest haar collectie zeer bewust op basis van idealen zoals biologische katoenteelt en eerlijke arbeidsvoorwaarden. MakeDo past uitstekend binnen deze gedachtegang.

www.kleinesam.nl

Meer informatie over MakeDo.