Persbericht: Ruud-Jan Kokke presenteert: de Kokkestok

KokkestokRuud-Jan Kokke presenteert de Kokkestok: een eigenzinnige wandelstok die niet alleen mooi oogt, maar ook functioneel, sterk en licht van gewicht is. Met drie bijzondere eigenschappen: de wandelstok hangt stabiel aan een tafel, glijdt niet weg tegen een (gladde) wand en haakt om de arm.

Stabiel en veilig
Bij het ontwerpen van de Kokkestok heeft Ruud-Jan Kokke rekening gehouden met de problemen die veel wandelstokken geven. Zo glijden de stokken vaak weg als je ze ergens tegenaan zet. Dit heeft de ontwerper opgelost door de Kokkestok te voorzien van een rubberen handvat en een subtiele, stroeve dop. Deze toevoegingen zorgen tegelijk voor veel houvast en geven een stabiel en veilig gevoel tijdens het lopen. Door de extra lange krul blijft de wandelstok goed hangen op een vlak oppervlak als de tafel.

Stijlvolle uitvoeringen
De Kokkestok is nu verkrijgbaar in drie, stijlvolle uitvoeringen: geborsteld aluminium, antraciet zwart en een wat traditionelere beukenhouten stok. Extra handig: de Kokkestok is er in drie maten of op maat geleverd. Dit vernieuwende ontwerp wordt vaak aangeschaft voor eigen gebruik, maar ook als cadeau voor ouders of vrienden.

Designprijzen
De designs van Ruud-Jan Kokke kenmerken zich door hun eenvoud en elegantie. Een ontwerp is voor Kokke pas geslaagd als er een evenwicht is bereikt tussen materiaal, vorm en gebruik. Met de Kokkestok, waarvan de eerste versie in 1994 op de markt werd gebracht, won hij verschillende internationale designprijzen, waaronder de prestigieuze Red Dot Design Innovations Award. Daarnaast staan ontwerpen van Kokke in collecties van toonaangevende musea zoals het MoMa in New York en het Stedelijk Museum Amsterdam.

Diverse verkooppunten, meer informatie via: www.kokkestok.nl.

Einde persbericht

Voor meer informatie kun je bij ons terecht. Bekijk alle persbeelden van deze collectie in De Persbeeldwinkel.