Persbericht: Sander Luske ontwerpt nieuwe collectie keramiek

BekersSiza003_DesignXAmbachtProductdesigner Sander Luske ontwierp een nieuwe collectie kleurrijk keramiek. Hij creëerde de nieuwe keramieklijn speciaal voor Design X Ambacht. Hierbij keek Luske naar de talenten en vaardigheden van de mensen met een beperking in de keramiekateliers van zorgorganisatie Siza. Het resultaat: sprankelende en tijdloze bekers met een bijzonder verhaal.

Handgemaakt
De keramiek-collectie van Design X Ambacht bestaat uit porseleinen bekers en vazen. Deze zijn door de mensen van Siza stuk voor stuk met tijd en aandacht vervaardigd. Het keramiek is met de hand gegoten, waardoor elk product uniek is. De bovenste helft van de bekers is vervolgens met kwast en glazuur op verschillende manieren gedecoreerd. Van kleurige strepen tot een zwart stippenpatroon, geen beker is hetzelfde. Sander Luske ontwierp bovendien ook vazen van aardewerk, bestaande uit tientallen kleibolletjes die bolletje voor bolletje zijn opgestapeld: Slowprinting. Design X Ambacht is er trots op dat ze als een van de weinige bedrijven op deze wijze porselein vervaardigt.

Eenvoud en duurzaamheid
Design X Ambacht is een jong Nederlands designlabel waarin verschillende topontwerpers samenwerken met mensen die een beperking hebben. Samen creëren zij functioneel design in al z’n prachtige eenvoud. Enkel hoogwaardige materialen komen eraan te pas en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. En vooral de sociale duurzaamheid: door de capaciteiten en talenten van de mensen optimaal te benutten en ze in een ambachtelijke omgeving vaardigheden te leren, worden hun kansen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt vergroot. Alle producten worden in Nederland geproduceerd.

Duidelijke handtekening
Sander Luske is een icoon op porseleingebied. Al zijn producten zijn handgemaakt, vaak van materialen uit het dagelijks leven. Dit geeft zijn werk een stukje persoonlijkheid, een ambachtelijk karakter en een duidelijke handtekening. Hij geeft zijn kennis door als docent aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Kijk voor alle producten op: www.designxambacht.nl

Einde persbericht

Voor meer informatie kun je bij ons terecht. Bekijk alle persbeelden van deze collectie in De Persbeeldwinkel.

Siza bekers kleur 01_DesignXAmbacht

Beker touwtje vrij_DesignXAmbachtSiza beker Celadon01vri_DesignXAmbachtSiza beker rood01vrij_DesignXAmbachtSiza beker kobaltblauw vrij_DesignXAmbachtSiza beker oranje 01 vrij_DesignXAmbachtSiza beker zwart vrij_DesignXAmbachtSiza beker Geel 01vrij_DesignXAmbachtSiza beker wit vrij_DesignXAmbachtVaas Slow Printing creme_DesignXAmbachtVaas Slow Printing Donkerbruin (2)_DesignXAmbacht  Vaas-Siza_DesignXAmbacht