Persbericht: Sier de muur met werken van ‘Collectieve kleuren’

Op CollectieveKleuren.com presenteren verschillende kunstenaars zich onder dezelfde naam. In een gelimiteerde oplage van 50 stuks verkopen zij hun werk. Allen hoogwaardig geprint om ergens de muur te sieren. Kunst uit de galerie te duur? Decoraties uit de grote winkelketens te weinig origineel? Collectieve kleuren dicht vanaf vandaag het gat met toegankelijke kunst, betaalbaar, geen gigantische oplagen en een aanwinst voor elk interieur.

Veel keus
Collectieve Kleuren brengt verschillende kunstvormen onder de aandacht, van fotografie tot schilderkunst. De ene keer komen er collecties uit met als gemeenschappelijke noemer de techniek, de andere keer gaat het juist om een thema, zoals ‘vogels’. De hoogwaardige printkwaliteit en grootte van de print (70×70 cm) maken de kunstwerken extra indrukwekkend. Door in serie te produceren zijn de werken ook uitermate geschikt om kantoren en restaurants aan te kleden.

Het concept
Oprichter Paul Versteeg, zelf afgestudeerd aan de Kunstacademie in 2005, wil met Collectieve Kleuren vooral laagdrempeligheid in de kunstwereld creëren. Onder de vlag van Collectieve Kleuren kan aanstormend talent zich ontwikkelen tot zelfstandig kunstenaar. Hun manier van werken stoelt op totale vrijheid, productiviteit en betaling per verkocht werk. In de huidige kunstwereld is dit vrijwel onmogelijk door subsidies en het belang van naamsbekendheid. Met Collectieve Kleuren is kunst weer toegankelijk en betaalbaar voor een groter publiek. De nieuwsgierige koper die tóch meer wil weten dan alleen ‘Collectieve kleuren’ kan op facebook het ontstaan van de verschillende werken bekijken. Ieder kunstwerk zijn eigen verhaal.

www.collectievekleuren.com

Einde persbericht
Voor meer informatie, high res. beeld of materiaal voor fotoshoots, neem contact op met De Perswinkel. Voorbeelden van beschikbaar high res. beeld (let op, dit zijn dus de low res. voorbeelden, high res. is op te vragen):