Persbericht: The Green Bar: Groen terwijl je wacht!

Vernieuwend concept start in Den Bosch

Zaterdag 2 juni lanceert Nicolette Kempers in haar ‘Werk aan de Winkel’ een volledig nieuw concept in Nederland: The Green Bar. Nee, geen tarwegras en groene smoothies, zelfs geen fairtrade koffie of virgin-cocktail, maar groen voor je huis! Terwijl je wacht creëert Nicolette een terrarium-, eco-systeem- of hydrocultuur-‘cocktail’ . Ze geeft daarbij een dikke knipoog naar de drinkbare variant; Bestel een Bloody Mary, en neem een rood-groen gekleurd eco-systeem in een heuse wodkafles mee naar huis.

Groen, groen, groen!
Bezoekers van ‘Werk aan de Winkel’, de groene conceptstore vol lifestyle-artikelen, workshops en thee-café in Den Bosch zal het vast wel zijn opgevallen; Nicolette heeft een grote liefde voor planten. Van kleins af aan is ze altijd in de weer geweest met zaadjes, stekjes, plantjes, en voegde daar een flinke dosis creativiteit aan toe. Haar studie werd uiteindelijk net zo’n mengelmoes: een lerarenopleiding bloemsierkunst, plantenteelt, met als toetje een jaar kunstacademie. En dit leidt nu al tot een heerlijk ‘eigen’ assortiment aan planten die in de winkel verkrijgbaar zijn;  airplants, drijfplanten, terraria…  Ze vormt, combineert en schikt ze tot ware kunstwerkjes, maar verliest nooit de kwaliteit uit het oog:  Is het houdbaar? Levensvatbaar? Is het mooi? Is het vernieuwend/verrassend? Iets maken waarbij al deze vragen met ‘Ja!’ beantwoord kunnen worden: dat is haar passie.

Een bar voor planten
The Green Bar is dus een logische volgende stap: planten, maar dan nét even anders. Het Bar-principe is helemaal doorgevoerd; de locale horeca werkt mee door hun lege flessen en oude glazen ter beschikking te stellen. Een wijnglas als stolpje,  een drankfles als container voor een eco-systeem, een cognacglas gevuld met een hydrocultuur. En wat is nu leuker dan meekijken in de keuken? Je neemt plaats aan de bar en kijkt mee hoe je groene kunstwerkje wordt klaargemaakt. De groene kunstwerkjes zijn overigens ook in ‘gewoon’ glas verkrijgbaar.

Kijk voor meer informatie op https://thegreenbar.nl

Bezoek The Green Bar:
Dode Nieuwstraat 32
5211 EK ’s-Hertogenbosch