Een overzicht van al het nieuws van mijn klanten.

Column: Duurzaamheid is een blije boodschap

Het groen vliegt kersverse vaders en moeders om de oren. Nee, geen uitgespuugde erwtjes en spinazie. Ik heb het over duurzaamheid.

Duurzame producten zijn gewild onder jonge ouders. Logisch. Je realiseert je pas goed wat er voor de toekomst nodig is als je met zo’n klein pakketje geluk in je armen staat.

Dus verkoop je een duurzaam product voor baby’s en kinderen? Schreeuw het van de daken. Maar zorg wel dat je PR op orde is.

Breng je duurzame boodschap positief

Zeg niet: geen schadelijke stoffen. Zeg: veilig voor je kind.

Vertel niet: zonder uitbuiting. Maar vertel: Een eerlijk loon gekregen.

Waarom?

Met een negatief geformuleerde tekst – een tekst met niet of geen erin – vertraag je het leestempo. Het duurt een fractie van een seconde langer voor de lezer je begrijpt. Als je positief formuleert maak je het je lezer makkelijk. Het gevolg: de boodschap blijft beter hangen.

Maar nog belangrijker: een positief geformuleerde boodschap geeft je lezer een goed gevoel. Je klant koopt een duurzaam product vanuit de wens iets goed te doen. Een positief geformuleerde tekst matcht met die emotie.

Wees eerlijk

Zeg het, als je nog niet bent waar je wilt zijn. Benoem je imperfecties. Heb je bijvoorbeeld nog geen alternatief kunnen vinden voor het plastic in je verpakking? Laat dan zien waarom niet. Vertel wat je doelen zijn.

70% van de consumenten vindt dat bedrijven lang niet altijd duurzaam communiceren over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (GFK & B-open, 2017)

De media staat vooraan om iedere hint van greenwashing genadeloos bloot te leggen.

Maak dus nooit de fout om je beter voor te doen dan je bent. Laat zien wat er goed gaat, en geef aan waar het nog wringt. Dat geeft je klant vertrouwen. En jou een menselijk gezicht.

“Mijn product is niet gecertificeerd. Kan ik mezelf dan duurzaam noemen?”

Je bent echt de enige niet. Certificering is voor veel bedrijven te duur. Geen certificaat zegt dus niet altijd iets over duurzaamheid.

Is jouw bedrijfsfilosofie overtuigd groen of maatschappelijk verantwoord, maar ontbreekt het certificaat? Dan komt het aan op je communicatie.

Laat zien wat je doet, en ook waar je nog wensen hebt. Leg uit waarom jij gekozen hebt de certificering achterwege te laten. En benader het weer positief. Je concurrent met certificering deelt jouw kijk op duurzaamheid, al kiest hij een andere benadering. Bovendien: Je imago oppoetsen over de rug van een ander siert niemand.

Duurzaamheid is een doel, geen PR-middel

Ieder groter bedrijf heeft tegenwoordig een pagina over duurzaamheid op zijn website staan. Zelfs oliemaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen en fastfoodketens verhalen over CO2-besparing en verantwoord produceren. Dat wordt ze niet in dank afgenomen.

Duurzaamheid is ontstaan vanuit het besef dat er veel te gemakzuchtig en onzorgvuldig is omgesprongen met de aarde en zijn bewoners. Het is een tegenbeweging, die draait om normen en waarden, om ethiek.  Iedere claim op duurzaam ondernemen wordt daarom kritisch ontvangen.

Het is verleidelijk om een onderwerp dat zo leeft in te zetten om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Maar maak de zaken niet mooier dan ze zijn, dat komt je vroeg of laat duur te staan.

Produceer je duurzaam? Vertel het in je PR. Het mag gehoord worden. Maar onthoud:

Zet duurzaamheid in voor een betere wereld.

Niet voor een betere PR.


Dit artikel verscheen als column in Vakblad BabyWereld december 2019.

Zakelijk speeddaten voor ondernemende vrouwen in Altena

Sta jij bij netwerkevents ook altijd met dezelfde mensen te praten? Kom dan 28 januari naar onze Speeddate-netwerkmiddag. Marianne Sijberden van Perswinkel Communicatie organiseert een middag waar je waardevolle contacten legt met andere ondernemende vrouwen in Altena.

Hoe het werkt? Je geeft je op via marianne@perswinkel.nl, Marianne koppelt ondernemende vrouwen aan elkaar voor een gesprek. De 28e hoor je met je wie je spreekt. Op tafel liggen gespreksstarters, mochten jullie stilvallen. In 10 minuten leer je iemand een beetje kennen en kun je contactgegevens uitwisselen. Genoeg tijd om te beoordelen of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen, of er een zakelijke klik is of wellicht kan je je gesprekspartner weer aan iemand anders koppelen. Kortom: breid je netwerk uit!

Let op: het Speeddate-netwerken gaat door vanaf 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers. Er zijn nog maar enkele plekken, dus geef je snel op.

Kosten: Die bepaal je zelf, je betaalt namelijk alleen je eigen drankjes, of waar je dan ook maar zin in hebt.

Waarom alleen vrouwen? Het initiatief is ontstaan vanuit een brainstormsessie van Vrouw en Altena.

Dinsdag 28 januari: 15.00 – 17.00 uur

15.00-15.30 uur inloop
15.30 – 16.30 uur 5 gesprekken van 10 minuten
16.30 – 17.00 uur napraten

Geef je op via marianne@perswinkel.nl, stuur gelijk wat meer informatie over jezelf mee: wie ben je, wat doe je en mocht je ergens specifiek naar op zoek zijn, dan kan je dat natuurlijk ook aangeven. Des te groter is de kans op een goede match.

Ben jij erbij?

Locatie: Hartenjager, Parallelweg 35, Giessen.

Over Perswinkel Communicatie
Perswinkel Communicatie is een allround communicatiebureau uit Woudrichem. Van een nieuwe huisstijl organiseren tot communicatieplannen schrijven, Kindergids online lanceren, bekendheid genereren, lessen mediawijsheid geven op basisscholen en nu ook het organiseren van dit nieuwe speeddate-event in Altena, zolang het met communicatie en verbinding te maken heeft, ben je bij Marianne aan het juiste adres.

Nieuw: een DapperDagboek voor álle langdurig zieke kinderen

Alle kinderen zijn dapper. Maar zieke kinderen nog een beetje extra. Een langdurige ziekenhuisopname is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor kinderen, maar óók voor hun ouders. Speciaal voor hen is er het DapperDagboek van Stichting Dapper Kind. De dagboeken zijn gratis beschikbaar voor álle langdurig zieke kinderen. Ze liggen in ziekenhuizen en zorginstellingen voor hen klaar, en vanaf nu zijn ze ook gratis aan te vragen via de website van DapperDagboek.

Verwerken en herinneren
Het DapperDagboek is een map waarin een kind kan kleuren, plakken of schrijven in de periode dat hij ziek is. Maar er is niet alleen plek voor de kinderen: ook ouders kunnen in het DapperDagboek vastleggen wat ze meemaken, of wat ze erbij voelen. In het dagboek zitten stickers, insteekmapjes voor bijvoorbeeld polsbandjes en er is ruimte om kaarten en tekeningen in te plakken. Alles uit de ziekteperiode blijft netjes bewaard; fijn als je later nog eens terug wilt bladeren en praten over wat er allemaal gebeurd is. De mappen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en in versies voor jongere kinderen en tieners.

Gala ‘Ziek zijn is geen sprookje’
Stichting Dapper Kind kan de DapperDagboeken gratis beschikbaar stellen dankzij donaties en sponsoren. Elke twee jaar organiseert de stichting bovendien een gala, 28 maart 2020 is het weer zover. Tijdens een sprankelende avond vol lekkers en vertier probeert de stichting zoveel mogelijk geld binnen te halen ten behoeve van het DapperDagboek. Het thema in 2020 is ‘Ziek zijn is geen sprookje’.

Meer informatie: https://dapperdagboek.nl


Persbeeld: winter 2019/2020 – kinderen

De afgelopen tijd heeft onze beeldbank De Persbeeldwinkel zich gevuld met nieuw beeld van de tofste merken die we jullie niet willen onthouden. Hieronder ter inspiratie een collage met producten voor kinderen. Allemaal eenvoudig te downloaden in high-res voor trend- en shoppingpagina’s.

Links merken collage kinderen winter 2019
https://persbeeldwinkel.nl/categorie/kinderen/1/
1. Robot dekbed – SNURK https://persbeeldwinkel.nl/merk/snurk/1042/
2. Stoffen vlaggenslinger SUN – Engel. https://persbeeldwinkel.nl/merk/engel/980/
3. Classic Biplane – Studio ROOF https://persbeeldwinkel.nl/merk/studio-roof/1048/
4. Straat huisjes – Raamtekening https://persbeeldwinkel.nl/merk/raamtekening/850/
5. Regenlaarzen – Sticky Lemon https://persbeeldwinkel.nl/merk/sticky-lemon/1038/
6. Biologische thee – Okae for Kids https://persbeeldwinkel.nl/merk/okae-for-kids/1047/
7. Ananasknuffel via Musjes.com https://persbeeldwinkel.nl/webwinkel/musjescom/28/
8. Houten hijskraan via Greenjump.nl https://persbeeldwinkel.nl/webwinkel/greenjumpnl/170/


Persbeeld: winter 2019/2020 – volwassenen

De afgelopen tijd heeft onze beeldbank De Persbeeldwinkel zich gevuld met nieuw beeld van de tofste merken die we jullie niet willen onthouden. Hieronder ter inspiratie een collage met producten voor volwassenen. Allemaal eenvoudig te downloaden in high-res voor trend- en shoppingpagina’s.

Links merken collage volwassenen kerst/winter 2019
https://persbeeldwinkel.nl/categorie/volwassenen/33/
1. Rock Your Tea – Rockstyle https://persbeeldwinkel.nl/merk/rockstyle/1045/
2. Amsterdam – WIJCK. https://persbeeldwinkel.nl/merk/wijck/1043/
3. Papieren bloemen – Jurianne Matter https://persbeeldwinkel.nl/merk/jurianne-matter/186/
4. Flutter serveerschaal via Kleuroptafel.nl https://persbeeldwinkel.nl/webwinkel/kleuroptafelnl/118/
5. Badjas Antraciet – Happy Towels https://persbeeldwinkel.nl/merk/happy-towels/680/
6. Chrome Rose Gold – Chilly’s https://persbeeldwinkel.nl/merk/chillys/1046/
7. Miniboom – K’willeminhuis https://persbeeldwinkel.nl/merk/kwilleminhuis/1039/
8. Koolzaadwaskaarsen – Babongo: https://persbeeldwinkel.nl/merk/babongo/789/

Persbericht: Duik de sauna in met de nieuwe bamboebadjas

Happy Towels, de maker van de tegendraadse, extra lange hamamdoeken van bamboe, brengt iets nieuws op de markt: badjassen van dezelfde stof als de hamamdoeken. Zacht, soepel, en superabsorberend zijn deze badjassen ideaal voor in de sauna of op reis. Net als hun hamamdoeken zijn ook de badjassen van Happy Towels in Turkije gemaakt; tegen een eerlijke prijs en van duurzame materialen. Lees meer

Over SEO: Google, keywords en panda’s

SEO koeHet afgelopen jaar verdiepte Cynthia zich in allerlei aspecten van SEO. In dit blog vertelt ze in een héél klein notendopje wat SEO is en hoe je het ook zelf in kunt zetten bij het schrijven van webteksten.

Seeeeooo, see-hee-hee-jo…
Niemand komt als je SEO roept. SEO heeft een beetje suf imago. Iets met ingewikkeld. Vaag. Voor nerds.
Maar niets is minder waar, Search Engine Optimalization is al lang niet meer alléén voor whizzkids. Lees meer

Blog: Masterclass Neuromarketing: geslaagd!

 

Geschreven door: Sanne Craanen                                                                                            

Onlangs heb ik de masterclass ‘ Neuromarketing’ van Laudius succesvol afgerond en ik deel dit leerzame avontuur maar al te graag met jou. Onderaan vind je tips waar je wellicht wat mee kan in de praktijk.

Gedragsbeïnvloeding, neuropsychologie, piramide van Miller, zenuwcellen, homo economicus, gezichtsexpressies, homo psychologicus, fMRI, eyetracking, facial coding en framing. Dit zijn enkele van de vele begrippen die ik me de afgelopen maanden eigen heb gemaakt. Ik heb zo veel om te vertellen, om te delen, maar aangezien dit maar een blog is, vertel ik je graag in grote lijnen wat ik heb geleerd. Lees meer

Vakantie(voor)pret met het VakantieSmoeltjesSchrift

Op pad met het nieuwste invuldagboek van Scrivo Media

Ook op vakantie of tijdens een logeerpartij kunnen kinderen nu al hun belevenissen, gedachten en emoties kwijt: het nieuwe VakantieSmoeltjesSchrift is het nieuwste lid van de succesvolle SmoeltjesSchrift-familie. Het invuldagboek biedt ruimte voor 3 vakanties variërend van 1-3 weken, 3 weekends weg en 4 dagjes uit. Ruim voldoende voor zeker een jaar vakantieplezier. Lees meer